Käytiin tänään Saagan kanssa Rovaniemen Käyttökoirien järjestämässä luonnetestissä, lopputuloksena +125 pistettä. Tässä vielä pisteet osa-alueittain:

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää puolustushalua
Puolustushalu: +1 pieni
Taisteluhalu: -1 pieni
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaspelottomuus: +++ laukausvarma

Saaga toimi testin jokaisessa osiossa melko tarkasti niin kuin olin sen ajatellutkin toimivan. Ainoastaan kelkalla hieman yllätti sen reagointi. Kelkan lähestyessä Saaga pakitti niin paljon taakse, kuin vain hihna antoi myöten ja kesti melko pitkään ennen kuin uskalsi tulla tutustumaan kelkkaan lähemmin. Tynnyrin ja haalarin kanssa ei juuri reagoinut sitten enää, ehkä kohdalla ihan vähän säpsähti.

Puolustushalusta tuomarit totesivat, ettei Saagan omaan ruusunpunaiseen maailmaan mahdu sellaista tilannetta, että joku olisi minulle tai koiralle itselleen uhkaava, häntä heiluen Saaga oli hyökkääjä kohti menossa :) Muutenkin tuomarit olivat sitä mieltä, että Saaga on sellainen pieni arjen sankari! Laukauksista olisi kuulemma voinut antaa neljäkin plussaa ja kysyttiin, että ammutaanko meillä kotona jatkuvasti. Juu, ei ammuta :) Tuollaiset pienet äänitehosteet ei vain Saagaa paljon hetkauta.

Oikein tyytyväinen olen testitulokseen! Käytt'ytyminen testissä oli oikein Saagamaista!